Porterstek på Rådjur
Jag har svårt att få till en riktigt bra smak på just låret av rådjuret. Tänkte därför testa mammas beprövade recept på Porterstek till just detta.
Jag använde:
Ett rejält baklår utan ben, som jag nätade.
saltade, pepprade (svartpeppar) och brynte runt om.
Slog på vatten till 1/3
1 Porter (50cl)
3 Kung markattas köttbuljong
2 Solo vitlökar som jag mosade till
ett knippe färsk timjan
1 tsk torkad timjan
1 dl Kinesisk soja
3/4 dl svartvinbärssaft
1 stor lök
8 enbär
Jag använde:
Ett rejält baklår utan ben, som jag nätade.
saltade, pepprade (svartpeppar) och brynte runt om.
Slog på vatten till 1/3
1 Porter (50cl)
3 Kung markattas köttbuljong
2 Solo vitlökar som jag mosade till
ett knippe färsk timjan
1 tsk torkad timjan
1 dl Kinesisk soja
3/4 dl svartvinbärssaft
1 stor lök
8 enbär
2 msk vinbärsgelé
Sen låter jag denna puttra i några timmar... sådär 2-3.
Gör en sås på 8 dl sky, 2 dl grädde och 5 msk mjöl. Nej, inte mjöl... Jag tar maizena istället. Blandar såklart det med kallt vatten och häller i den kokande såsen tills lagom tjocklek (heter det så?), tjockhet (kanske!?) infinner sig.
Serveras med en god sallad till mig och en hel balja potäter till mannen och lillknodden. Rödvinbärsgelé och en inlagd gurkbit slinker nog också ner.
Smaklig spis!
Sen låter jag denna puttra i några timmar... sådär 2-3.
Gör en sås på 8 dl sky, 2 dl grädde och 5 msk mjöl. Nej, inte mjöl... Jag tar maizena istället. Blandar såklart det med kallt vatten och häller i den kokande såsen tills lagom tjocklek (heter det så?), tjockhet (kanske!?) infinner sig.
Serveras med en god sallad till mig och en hel balja potäter till mannen och lillknodden. Rödvinbärsgelé och en inlagd gurkbit slinker nog också ner.
Smaklig spis!

Kommentarer
Trackback